2 Eylül 2014 Salı

İSTANBUL'UN GERÇEK ADI

Bilen bilir okuduğumuz tarih kitapları tamamı ile Alman, abd yapımı tarih kitaplarıdır.1949 yılında abd lilerle yapılan ortak tarih komisyonu ile hazırlanmıştır.
Mesela tarih ile iç içe olan biri olarak çevrem de bir çok arkadaşım yakınım bana soruyor. Roma Devleti 2 ye ayrılmıştı hangi ara Bizans kurulmuş ta Osmanlı bu Bizansı yıkmış.
Tarihte Bizans diye bir devlet yoktur! :) dünyanın en büyük yalanlarından biridir Bizans diye bir devletin varlığı. Bu tümüyle Alman tarihçilerin Anadolu da ki Türk izini silmek için yarattığı palavralar dizisinin tekidir. Neyse ki bir kaç tarihçi ve eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay bunu dile getirebildi. O devlet Bizans değil Doğu Roma devletidir.
Sizlerden gizlenen çok büyük bir 10.000 yıla dayanabilen Türk tarihi var. Ve bu tarihin büyük kısmı Anadolu da da geçmiş halde. Toroslar da, Hakkari dağların da ve bir çok alanda Ön-Türk tamgalarına (damga) rastlanıldı. Bu tamgalar Anadoludan Orta Asya’ya kadar uzanıyor. Ön-Türk’ler geçtiği her yere kendi sembollerini çizerek anlatmışlar.Şuan hala bu araştıralar devam ediyor.

Haluk Tarcan Beğ in son araştırmaları doğrultusunda İstanbul şehrinin de gerçekte Ön-Türk şehri ve eski adının Astan-Bolıq olduğu ortaya çıktı. Eski Türkçe As=Uzay(Gök) demektir. Gök Tanrı yukarı da yani uzaydadır. Bunu Astan (Asqan) yaparak Tanrının beldesi anlamına getiyor. Bu da Tanrı’nın bulunduğu yer yani uçmağ (farsçası=cennet) anlamına geliyor. (Dikkat edin Kazakistan’ın başkenti= Astana :) )
Bu astan kelimesi Hitit diline İstan olarak geçiş yapıyor. Bolıq kelimesi de şehir (belde/kent) anlamına gelir. Bu kelimeyi bilmeden de olsa kullanıyoruz hala. Dikkat edin; Bolu, Safran-Bolu, Geli-Bolu, Hayran-Bolu, Tire-Bolu gibi.)
Astan-Bolıq yani Uçmağ-Kenti (Cennet-Kenti)
Marmaray ve Yenikapı kazılarında ortaya çıkan tamgalar ve eşyalar topluma sunulursa gerçekler daha da ortaya çıkacaktır…
NOT : BU BİLGİ http://www.oturanbilge.com DAN ALINTIDIR EMEĞİ GEÇEN HERKEZİN ELİNE SAĞLIK

Hiç yorum yok: